Tips til dig, der gerne vil spare penge ved selv at reparere dit tag

Sponsoreret indhold

At reparere et tag er ikke nødvendigvis noget, som de fleste husejere selv bør give sig i kast med. I forbindelse med mindre reparationer og for dem, der har en god forståelse for konstruktioner og måske endda taglægningserfaring, kan det dog være en god og billig løsning, når dit tag trænger til en kærlig hånd. For at projektet skal være hurtigt, effektivt og sikkert, skal du efter bedste evne prøve at følge rådene i denne artikel. Det er nemlig det, denne artikel handler om – tips og tricks til dig, der selv vil reparere dit tag. Læs videre, og bliv klogere.

Gennemgang af de mest essentielle ting, du skal have styr på til din tagreparation

Først og fremmest skal du altid bruge matchende tagsten. Du tænker måske, at det ikke har den helt store betydning, om de matcher i farven, hvis du bare skal erstatte nogle få tagsten – men tro om igen! Selv mindre forskelle i farverne eller typerne på tagstenene kan ses tydeligt – også på lang afstand. Du kan i værste fald mindske værdien på dit hus, hvis du ikke har et flot, uniformt look, så sørg nu for, at tagstenene matcher. Når du skal lægge tagsten, kan du med fordel anvende en ladkran.

Hav også det rigtige tøj på. Sørg for at have gummisåler under dine sko – når du skal balancere på en tagryg, er det alfa og omega. Tag lange bukser på, gerne jeans, og en langærmet T-shirt – det er anbefalet. Det vigtigste er dog underlaget på dine sko, som skal være skridsikkert. Dårlige sko kan føre til uheld, som i værste fald kan koste dig liv og lemmer.

Gør, hvad du kan, for at bevare tagsten, så du ikke behøver at købe nye eller ender i en situation, hvor du ikke kan skaffe nogen, der matcher dine gamle, fordi de ikke laves mere. Du skal vide, hvornår du skal erstatte, og hvornår du skal reparere. Hvis det kun er nogle få områder på dit tag, der er beskadigede, kan du foretage en hurtig tagreparation, men lad være med at bruge massevis af tid og penge på at reparere noget, der i virkeligheden skal erstattes.

Lad ikke sømhoveder være blottede. Du skal bruge aluminium eller galvaniserede stålsøm, som ikke ruster nemt. Sørg for, at alle søm er så langt nede, at de ikke udgør en fare. Du skal desuden vide, hvornår det er på tide at tilkalde professionel hjælp. At slå et større brød op, end man kan bage, er sket for mange. Hvis dit tagreparationsprojekt pludselig vokser dig over hovedet, og du bruger for meget tid og energi på det og måske ikke føler dig sikker, skal du tilkalde professionel hjælp.

Konklusion

Med disse enkle tips er du bedre rustet til at lave tagreparationer, end du var, før du læste denne artikel. Husk, at sikkerhed kommer i første række, så bid ikke over mere, end du kan tygge, og vær ærlig med dig selv i forhold til, hvor meget tid, energi og erfaring, du har til projektet. Rigtig god byggelyst!