Skab det gode kontormiljø, og få succes med din virksomhed

Dette indhold er sponsoreret

I dag er kontormiljøet noget helt andet, end hvad det har været før i tiden. For med et større fokus på trivsel og fysiske rammer stiller medarbejderne også større krav til virksomheder. Undersøgelser viser, at det psykiske og fysiske kontormiljø har en stor indflydelse på medarbejdernes effektivitet og produktivitet, og derfor kan det godt betale sig at sikre de bedst mulige rammer.

I denne artikel kan du læse mere om, hvordan du kan optimere dit kontormiljø, så du skaber nogle gode rammer for et sundt og succesfuldt arbejdsmiljø.

Det hele ligger i detaljerne

Selvom det kan virke som noget af en mundfuld at skulle justere og optimere, kan du faktisk starte i det små. For selv de mindste detaljer kan have en afgørende betydning for dine medarbejdere, når de møder ind på arbejdet.

Det kan være små ting som cykelstativer, ordentlige kontorstole og muligheden for at sætte sig i et lounge-område, hvor der er plads til en god snak eller fordybelse. Det giver dine medarbejdere en følelse af, at der er plads, og at deres behov bliver prioriteret højt på listen.

For at få mest muligt ud af optimering af kontoret, kan det være en god idé at inddrage nogle af medarbejderne. På den måde kan du bedst muligt ramme ind i de huller, der måtte være i det fysiske miljø på kontoret, og du giver samtidig dine ansatte muligheden for at være medbestemmende.

De effektive personalegoder

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at personalegoder er en stor del af at skabe det gode arbejdsmiljø. Når dine medarbejdere får noget fra dig, vil de automatisk have lyst til at give endnu mere tilbage, og det viser sig ofte i hårdt arbejde og gode resultater.

For at forkæle dine medarbejdere kan du vælge at få en kantineordning, hvor du sørger for dagens frokost. Du kan også vælge at sørge for, at der altid er snacks og frugt til rådighed, så alle kan holde sig i topform i løbet af arbejdsdagen. På den måde får du mulighed for at gøre nogle små ting, der typisk har en stor betydning for den værdi, din arbejdsplads har for de ansatte.

Skab nogle gode rammer

De fysiske rammer har også en stor betydning for et sundt og godt arbejdsmiljø. Og her kan du få meget stor effekt ved blot at rykke rundt og skabe nogle gode arbejdszoner for medarbejderne. Du kan også indføre tiltag såsom små pauser hver time, der er med til at holde hjernen frisk og give alle en lille pause.

Og så er det selvfølgelig afgørende, at du sikrer et rent og sundt miljø. Luft grundigt ud og få professionel rengøring på kontoret, så der altid er pænt og rent, når dine medarbejdere møder ind.