Drop plastik og indfør pap i din virksomhed – for miljøets skyld

I en verden, hvor overforbruget af papirbaserede produkter ofte dømmes miljømæssigt uforsvarligt, forbliver papforpakning stadig det mest anvendte forpakningsmateriale og benyttes i mange industrier. Selv dem der har fokus på bæredygtighed, men hvordan kan dette være? Der er adskillige grunde til det. Pap er utroligt fleksibel, kan brugerdefineres og yder et højt niveau af beskyttelse med lave omkostninger, som ikke kan besejres af nogen som helst alternativer. Så drop plastik og vælg pap!

Men lad os dykke lidt dybere. Vi har her samlet en række grunde til, hvorfor pap er vejen frem.

Genanvendelighed

Pap er et af de mest miljøvenlige forpakningsmaterialer. Pap består af genanvendelige materialer som papkartoner og gamle aviser. Det er blandt de mest genanvendte på global basis. Det er endda muligt at få bølgepap, papkasser og emballage, som udelukkende består af genbrugte materialer. Ingen andre materialer kan slå det! Den gennemsnitlige sammensætning for pap er omkring 70 til 90 % genbrugte materialer, hvilket er markant bedre end plastik- eller træforpakning. Derudover produceres pap ofte uden brug af nogen som helst former for farvestoffer eller blegemidler, hvilket reducerer deres CO2-aftryk og øger deres genanvendelighed. Papforpakning kan man endda bruge igen og igen i deres nuværende form. Ofte bruges de samme papkasser for eksempel til flytninger eller opbevaring af ejendele. Derfor gemmes de ofte til senere brug.

Bionedbrydelighed

Mens pap er bionedbrydeligt, kan mængden af tid påkrævet for at det sker variere baseret på en række faktorer. Deriblandt typen af pap, dets tilstand ved begyndelsen af dens produktion, lige så vel som dets omgivelser. Dog lige så snart det er blevet brudt ned, gennemblødt og anbragt i jorden, vil pap blive nedbrudt på så lidt som tre måneder! Processen tager imidlertid markant længere, hvis det opbevares i et mere tørt og sterilt miljø, men forlænget kontakt med mikroorganismer vil i sidste ende resultere i nedbrydning.

Bæredygtig forparkningsløsning

Mange lande tager forhåndsregler for at opfordre producenter til at tage ansvar for deres brug af bæredygtige forpakningsløsninger. Pap har altid været et populært valg af forpakning takket være dets styrke, dets polstring, fleksibilitet og genanvendelighed. Mens man næppe kan benægte, hvor solid plastikforpakning er, har et stigende antal af mærker valgt en mere miljøvenlig forpakningsløsning, der udstråler mere bæredygtighed. Pap er hurtigt blevet det foretrukne valg. Se mere her.

Energieffektiv

Denne genanvendelse og genbrug af pap har også en ekstra effekt – det hjælper med at reducere mængden af energi og andre ressourcer påkrævet for at producere det til at begynde med. Da det er produceret bæredygtigt via en høj procentdel af genbrugte materialer, er den påkrævede mængde af energi til at lave det reduceret markant. Det bliver ofte skabt fra lokalt tilgængelige genbrugte materialer, hvilket betyder, at transportomkostninger for produktionen forbliver lavere, end hvis disse materialer var nødt til at blive importeret eller fragtet lange distancer. Der er med andre ord mange fordele! Når det kommer til stykket, er pap blevet en af de mest grønne forpakningsløsninger tilgængelige globalt. Hvis du leder efter en miljøvenlig, bæredygtig og alligevel billig forpakningsløsning for dine behov, er pap det rette valg.