De bedste wallets til kryptovalutaer

Rigtig mange folk stiller spørgsmålet: “Hvad er den bedste wallet til X kryptovaluta?”. Svaret er ikke altid super simpelt, men generelt kan der siges, at en Ledger Nano S er en af de bedste muligheder, du har.

 

Der findes rigtig mange wallets til eksempelvis Bitcoin og Ethereum. I princippet behøver der ikke at være så mange på markedet, og der findes endda også falske wallets. Lige meget hvad så skal du under ingen omstændigheder bruge en wallet, der ikke bliver brugt af millioner af brugere. I denne artikel kigger vi på de mest populære og bedste wallets.

Hardware wallets

Du har måske kun hørt om software wallets, altså en applikation på din telefon, computer eller tablet. Hardware wallets er fysiske wallets, som du skal tilslutte din enhed for at få adgang til din wallet og få lov til at sende kryptovaluta. Disse er meget mere sikre end software wallets. Din computer kan blive hacket, og så er der ingen vej tilbage. Med en hardware wallet er du meget bedre stillet. Vi vil nu forklare hvorfor.

 

Med en hardware wallet skal du trykke på en fysisk knap på en ekstern enhed (selve wallet’en) for at bekræfte en transaktion. Hvad betyder det? Det betyder, at hvis en hacker har adgang til din computer og starter en transaktion, skal du “uden for computerens rækkevidde” trykke på en “acceptér” knap. Dette kan hackeren ikke gøre, med mindre han eller hun er i samme rum som dig, og enheden er låst op.

 

En hardware wallet beskyttes med en pin-kode som eksempelvis på dit Dankort eller mobiltelefon. Det er meget vigtigt, at du ikke anvender en pin-kode, der meget nemt kan gættes. Dette gør sikkerheden meget højere. Hvis du skulle miste din hardware wallet, så har du 24 ord på et papir, der gør, at du kan genskabe den i en ny fysisk enhed. Det er derfor også meget vigtigt at opbevare dette stykke papir meget godt, hvis der skulle ske noget med din hardware wallet.

 

De mest populære (og bedste) hardware wallets er følgende: Ledger Nano S, Ledger Nano X, TREZOR og KeepKey.

Software wallets

Software wallets kan du nemt finde på App Store eller Play Store, men som tidligere nævnt skal du passe på ikke at installere en falsk app. Du bør derfor anvende en af de mest populære wallets: Mycelium (til Bitcoin) eller Trust Wallet (Ethereum, Bitcoin Cash, Bitcoin).

 

Har du ikke en smartphone, kan du anvende såkaldte online wallets. Problemet med disse er dog, at du skal logge ind med email og adgangskode. Det er relativt nemt at få fingrene i disse oplysninger, hvorfor det ikke anbefales. En telefons wallet kan man jo kun tilgå, hvis man har adgang til telefonen – eller hvis du har mistet dine 24 ord.

Hvis du ønsker at lære mere om kryptovaluta og mere specifikt, hvordan man køber Ethereum i Danmark, så klik på linket.