Hvilken bank bruger danske iværksættere?

Hvis du skal til at starte din egen virksomhed og dermed blive iværksætter, kan du godt gå og undre dig over, hvilken bank du skal bruge til din virksomhed. Svaret er desværre ikke så simpelt, hvorfor vi har skrevet en artikel om dette. Ordet du også leder efter er: erhvervskonto. Det er dermed denne form for konto, du skal gå efter. Det er ikke tilladt at anvende din private konto til din virksomheds aktivitet.

 

Vi har hørt, at det i visse tilfælde er muligt, hvis man har en enkeltmandsvirksomhed. Det er dog ikke noget, vi kan garantere, gør sig gældende. Artiklen her fokuserer dog på Anpartsselskaber (forkortes ApS), og denne artikel er derfor ikke noget for dig, hvis du skal starte en enkeltmandsvirksomhed.

 

Store prisforskelle i Danmark

Hvis du ikke allerede har været inde på de forskellige bankers hjemmesider, så kan vi lige så godt fortælle det med det samme. Dine chancer for at få en gratis erhvervskonto er meget små, og du bør derfor lede efter en billig erhvervskonto i stedet for. Priserne varierer meget, og du skal nok regne med i gennemsnit at betale 2000 kroner i oprettelse for en konto. Derudover kan du komme ud for at betale en månedlig pris for eksempelvis netbank.

 

Folkene bag denne side har lavet en oversigt over de billigste erhvervskonti i Danmark til blandt andet ApS, og de er kommet frem til følgende ting. Prisniveauet i Danmark er relativt højt sammenlignet med udlandet. Generelt kan der siges, at man skal betale mellem 0 og 5000 kroner i oprettelse for en erhvervskonto i de danske banker. Priserne afhænger af en del forskellige ting, men vi fokuserer på nystartede virksomheder.

 

Hvis du har en mindre virksomhed, så kan du i visse tilfælde få rabat på oprettelsen. Hvis du er niveauet over normal kunde i din nuværende (privat) bank, så kan du prøve at høre dem, om du kan få en eller anden form for rabat. De plejer at være meget venlige, hvis du har et lån hos dem. Har du ikke det, kan det godt blive en udfordring.

 

I Danmark siger man generelt, at Lunar (du kender dem nok som LunarWay, som de indtil for nylig hed) er en af de bedste muligheder for nystartede virksomheder. Prisen er meget gennemskuelig, og du skal kun betale et par hundrede kroner om måneden. Noget som gør, at en del derimod fravælger Lunar, er at man binder sig i et helt år, og dette er ikke alle interesserede i.

 

Hvis man har mod på det, kan man også anvende en udenlandsk bank. Der findes en del forskellige, men der er et par meget populære, som de fleste anvender. Inde på ovenstående hjemmeside vil du kunne finde dem i oversigten. I princippet er der intet der stopper dig fra at have en udenlandsk bank, men det er bare mere besværligt i forhold til NemKonto.