Fordele ved at have en servicestation

Måske er du virksomhedsejer med et stort ansvarsområde, når du er ejer af en servicestation.
Ligesom i andre virksomheder, er der forskellige forhold der gør sig gældende og noget man vil overveje før man tager beslutningen om at købe en virksomhed. Dette gælder også hvis det drejer sig om en servicestation eller tankstation.
Hvis forretningen ledes fornuftigt, kan den generere et godt overskud.

Mange tænker måske, at tankstationer ikke er så meget værd mere fordi flere biler begynder at køre på el. Men tankstationer er mere end bare benzin og diesel.
Flere af stationerne har bilvask og mange har også butik og servicestation, hvor man kan købe mad- og drikkevarer.

Det gælder om at finde et sted, hvor trafikken er høj, så der kommer mange biler forbi hver dag. På den måde vil der være større behov for brændstof hver måned. Derudover kan der være mulighed for at supplere tankstationerne med dagligvarer i butikken, hvis der er plads til det på lokationen.

Denne del kræver dog en del tid og arbejde. Det betyder, at du også skal være en god købmand og have styr på dine ting, for at være selvstændig erhvervsdrivende.

En tankstation tilbyder noget, der altid vil være efterspørgsel efter.

Der bliver brugt brændstof hver dag for at folk kan komme fra A til B og transportere sig fra og fra arbejde, sport, fritidsaktiviteter osv.
Vi lever i en verden, hvor transport er et behov, de fleste har.
Selvom der kan være recession og priserne bliver dyrere, som vi ser i øjeblikket, vil der stadig være brug for brændstof.
Mange husstande har mindst 1 bil og er afhængige af at kunne komme rundt til deres daglige gøremål.

Alternative muligheder mht. brændstof er begyndt at blive vigtig faktor i dag. Elektriske biler har ikke behov for at bruge benzin eller diesel.
Nogle ser måske dette som en ulempe, men det kan give muligheder for at ændre branchen.
Selv hvis alle biler en gang i fremtiden skulle være elektriske vil der stadig ære behov for tankstationer, hvor man kan få ”tanket” sin elektriske bil med strøm. Dvs. med el-ladere. Så selvom brændstof måske en dag ude i fremtiden ikke længere har den største efterspørgsel, vil der komme en ny efterspørgsel til biler.

På en tankstation kan man sælge andet end brændstof

Hvis man ejer en servicestation betyder, at man har mulighed for at sælge flere produkter til samfundet. Derfor opretter mange stationer en butik, hvor dagligvarer bliver en del af indtægtskilden. Måske har du også et værksted tilknyttet, hvor folk kan købe produkter eller måske er der en vaskehal.
Hvis man køber en station, hvor disse ting ikke er i forvejen, er det udvidelsesmuligheder på sigt.
Tidligere var nogle tankstationer også en form for lille kiosk, hvor man bl.a. kunne købe blade, magasiner og leje film.
Nogle steder kan man stadig gøre dette.

I de fleste funktioner på en tankstation kræves der ikke en speciel uddannelse. Det er kun, hvis du vælger at have et værksted, det kan kræve lidt ekstra.
Det betyder, at man har mange muligheder for at rekruttere personale til diverse funktioner på tankstationen.
Det er desuden muligt at drive en station som ejer uden at være til stede hver dag. Det kræver blot, at man finder en adm. direktør, som kan varetage driften.

En del af noget større

Det lyder måske som et landsholdscitat, men det er faktisk det, du som franchisetager af en station, har mulighed for at blive.
Du kan nemlig blive en del af en større kæde når du køber dig ind i en tankstation.
De fleste stationer er velkendte mærker i landskabet og derfor vil du kunne drage fordel af denne genkendelighed.