Det teknologiske fremskridt længe leve!

Homo Deus er snart en realitet

Vi lever snart side om side med robotterne. Det er noget man lige skal vænne sig til.

Nu lyder det selvfølgelig lidt dramatisk når jeg taler om vores liv med robotterne på den her måde, men det er nu ikke så dramatisk ment.

Hver dag vågner jeg i mit bambus sengetøj. Det har jeg fundet herinde på en digital markedsplads. Jeg takker mig selv fordi jeg har fundet dette. Det giver mig den bedste søvn, og det er ikke kun fordi det er et miljøvenligt materiale, hvilket giver mig en rigtig god samvittighed, men det er også fordi at dette materiale er svedabsorberende og temperaturregulerende. Jeg sover så utroligt godt med det bambus sengetøj. Og jeg vil garantere at jeg sover bedre end robotterne.

Sover robotterne aldrig?

Nej, robotterne, androiderne, er ikke levende væsener, så de sover ikke som vi gør. Man kan trække stikket ud af dem, de kan løbe tør for batterier eller gå i stykker, men de sover altså ikke.

Fremtiden

Nok er der lang tid til at vi kommer til at opleve menneskelignende robotter. Der er sådan set heller ikke meget grund til at robotterne skal ligne os. De skal udføre forskellige opgaver, som gør det lettere for os at eksistere, og forhåbentlig kan robotterne redde os fra at ødelægge vores livsbetingelser her på kloden.

En sær og sælsom skønhed i fremskridtets evolution

Det er sjovt at tænke på at det er en del af vores udvikling som er skyld i klimaproblemerne, nemlig vores udledning af CO2, men at det også kan være en del af vores udvikling, nemlig opfindelsen af robotterne, som gør at vi kan redde jorden. Den teknologi, som robotterne kan hjælpe os med at udvikle, kan nemlig hjælpe os til at opfinde nye og mere intelligente måder at leve på. Så på den måde er robotterne god business. Der ligger en stor skønhed i den tanke.

Er menneskeheden en god forretning?

Er man nu forretningsmand og ser på vores art med forretningsmæssige øjne, så vil man måske umiddelbart opdage, at vi egentlig ikke er en særlig god forretning for den her moder jord. Men hvorfor er vi så blevet skabt? Jo, det er måske fordi vi alligevel i sidste ende vil vise os at være en god forretning.

Vi har jo også forfinet os på den gode måde ved at skabe kunst og ånd, og ikke kun ved at opfinde ting der kan forurene jorden. Robot teknologien kan også nemt vise sig at være en teknologi som er en god forretning for jorden, for den kan som sagt netop hjælpe os til at leve bedre, mere etisk og sundere for hele kloden inklusiv os selv, og det er slet ikke til at kimse af, heller ikke for en dygtig business kvinde eller mand.